Så kan en bröstförminskning leda till bättre hälsa

Posted on mar 20, 2022


Många kanske tänker att en bröstförminskning främst görs av estetiska skäl, men det finns faktiskt också många hälsobefrämjande fördelar med att låta förminska sin byst. Här berättar vi hur du kan förbättra din hälsa genom att genomgå en bröstförminskning.

En stor byst ställer ofta till besvär

Många drömmer om en stor byst, men tänker inte på vilka nackdelar som kommer med en sådan. Faktum är att många kvinnor som har en stor och tung byst känner sig begränsade. Till exempel kan bysten orsaka smärta i nacke och axlar. Den kan också vara begränsande för rörelsefriheten då den gör ont när man exempelvis hoppar eller springer. Om så är fallet för dig kan en bröstförminskning vara en bra lösning. Många vittnar om att de fått en ökad livskvalitet efter att ha förminskat brösten. När man väljer att göra en sådan operation kan det till exempel bli mycket lättare att träna. En mindre byst ger nämligen inte samma påfrestningar på lederna, något som gör att man kan känna sig både lättare och rörligare. Det är dock viktigt att komma ihåg att du även måste fokusera på andra delar av livet för att få en bättre hälsa, till exempel tillräcklig sömn och bra kost.

Det är också viktigt att komma ihåg att det inte bara är kvinnor som kan dra nytta av att förminska bysten. Ingreppet har på senare år även blivit populärt hos män. Även män som har mycket bröstvävnad kan nämligen uppleva obehag såsom ömhet och skavsår.

Så går en bröstförminskning till

Innan man genomgår ett ingrepp är det förstås viktigt att veta hur det går till. När du ska förminska brösten sövs du först. Sedan tar kirurgen bort en del av bröstvävnaden. Eftersom positionen på bröstvårtan då blir felaktig brukar man även flytta på den så att den sitter på ett naturligt sätt. Det är viktigt att vända sig till en seriös klinik när man ska förminska brösten så att operationen går rätt till. Det finns tyvärr många som vittnar om misslyckade bröstoperationer där resultatet inte blivit som man väntat sig. Det beror ofta på att man vänt sig till en mindre seriös klinik, eller rest utomlands för att operera sig. Vill du att operationen ska bli lyckad och du ska få en bra eftervård är det därför viktigt att ta referenser och tala med kirurgen innan du genomgår ingreppet.

Vertex