Microneedling – en väg till bättre hälsa

Posted on jan 26, 2021


Vår hälsa är både komplex och enkel. För att vi ska må bra både fysiskt och mentalt så behöver vi ge våra inre organ de byggstenar som krävs för att de ska fungera optimalt. Att ta hand om sin hälsa handlar bland annat om bra kost, rörelse, tillräckligt med sömn och nära relationer, för att nämna några olika faktorer. Har vi den balansen så har vi skapat en riktigt bra grund att stå på, men vårt mående är beroende av fler element än så.

Även om vi har en frisk kropp och mår bra fysiskt så kan det vara annorlunda när det kommer till vår upplevda hälsa. Den inbegriper bland annat hur vi uppfattar vår egen kropp, hur vi mår, våra känslor kring sådant vi är stolta över och sådant vi hellre önskar vi kunde ha ogjort. Många av oss bär på negativa känslor rörande våra egna kroppar, och oavsett orsaken till de känslorna så finns det i många fall hjälp att få. Ofta kan det betyda väldigt mycket att få hjälp med exempelvis borttagning av ärr, hudbristningar eller rynkor. På Nordic Hair arbetar man bland annat med microneedling, som är ett sätt att öka kollagenproduktionen i huden genom avancerad nålbehandling. Det är ett modernt och säkert sätt att minimera hudproblem och istället få en jämnare och slätare hy.

Microneedling har hjälpt många till ett bättre mående och en bättre relation till sin egen kropp. Att ha god självkänsla är inte en självklarhet, men kan man hjälpa den på traven så skulle nog många välja att ta möjligheten.

Vertex